RUSKI NOVINAR TVRDI: Bezbednosne službe Rusije nadzirale svaki korak Navaljnog pre nego što je završio u bolnici

Novosti onlajn

08. 09. 2020. u 14:31

RUSKE bezbednosne službe nadzirale su svaki korak Alekseja Navaljnog, kazao je bivši ruski režimski novinar za Si-En-En.

РУСКИ НОВИНАР ТВРДИ: Безбедносне службе Русије надзирале сваки корак Наваљног пре него што је завршио у болници

Foto AP

- Nema razloga da se Rusija optužuje za trovanje istaknutog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog - saopštio je Kremlj nakon što je postalo izvesno da će trovanje rezultirati uvođenjem novih sankcija Rusiji.

Navaljni je, prema izveštavanju novinara Si-En-En-a Metjua Čansa, godinama bio pod nadzorom ruskih bezbednosnih (sigurnosnih) službi pre nego što je završio otrovan u berlinskoj bolnici, gde se probudio iz kome.

Ruski novinar s kojim je Čans razgovarao tvrdi da je razlog za tajno praćenje bio da se saznaju informacije o tome ko finansira Alekseja Navaljnog, što je trebalo da posluži za njegovu diskreditaciju.

Si-En-En izveštava da su sigurnosne službe motrile na Navaljnog tokom odmora, u hotelima i restoranima, napominjući da je jedan od motiva bio i to da diskredituju njegovu kampanju protiv korupcije.

Aleksej Navaljni, oštar kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, smešten je u bolnicu u Omsku nakon što mu je pozlilo u avionu dok se vraćao u Rusiju. Potom je, dok je bio u komi, transportovan u Berlin.

Nemačka vlada zvanično je potvrdila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni navodno otrovan nervnim otrovom "novičok".

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a