PREMIJER KONTE: Nemam reči za one koji negira pandemiju, neka pogledaju brojke

Tanjug

06. 09. 2020. u 00:44

ПРЕМИЈЕР КОНТЕ: Немам речи за оне који негира пандемију, нека погледају бројке

Foto: Tanjug / AP

ITALIJANSKI premijer Đuzepe Konte izjavio je da "nema reči" za osobe koje negiraju postojanje korona virusa, osim da pogledaju brojeve.

Povodom najava skupova protivnika vakcine za korona virus i osoba koje negiraju pandemiju, Konte je, kako je rekao, "onima koji se okupljaju u Rimu i koji misle da pandemija ne postoji", odgovorio brojevima:

"Više od 274.000 zaraženih i oko 35.000 mrtvih. Tačka".

Broj zaraženih na dnevnom nivou, koji je opao na ispod 200 početkom leta, premašio je 1.700 u petak, što je bio najveći porast na dnevnom nivou od početka maja, prenosi AP.

Većina novozaraženih registrovana je kod osoba koje se vraćaju sa odmora, mahom kod mladih, a Konte je rekao da će vlada intervenisati ako stvari pođu loše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

MiR

06.09.2020. 09:50

Gospodo iz svih vlada po drzavama sirom sveta: sami ste krivi jer niste na vreme bili spremni za krizne situacije pa ste pribegli zastrasivanju stanovnistva, i sad dozivljavate gradjansku neposlusnost. Stedeli ste na opremanju lagera i medicinskog osoblja, pa obican narod treba da spasava vas umesto vi narod! Strpali ste sve u isti kos jer vam je tako lakse, i pokazali da je vasa demokratija mrtvo slovo na papiru. Jasno je da virus postoji, ali vi se niste potrudili da utvrdite ni koliko ljudi umrlo bas od tog virusa a koliko od drugih bolesti. Vas "broj obolelih" je samo broj testiranih, a kakvi su vam testovi to je drugo pitanje. Prema tome, najbolje da lepo priznate da ste nesposobni, narod bar nece da se buni i sam ce da se cuva, sto je i do sada cinio.