SPOLjNOTRGOVINSKI deficit SAD skočio je u julu na 63,6 milijardi dolara, što je najviše u poslednjih 12 godina, zbog rekordnog skoka uvoza, javlja AP.

Sale

04.09.2020. 07:27

Pre neki dan sam pročitao jednu analizu prema kojoj ustvari za Amere nema veze ni koliko im ekonomija tone, ni koliki im dug koliko vremena njihov dolar drži status međunarodne valute. To da valjda njihovi građani stradaju je za njih nebitno. Važno je da po svaku cenu održe svoj dolar kao međunarodno sredstvo plaćanja, jer ako mu taj status ruhne, odoše oni u nepovrat. Šta je dojčmarka bila između dva rata je malo dete sprema šta bi njih zadesilo sa 24 triliona duga. Zato i besne na sve koji sklapaju saveze da zaobiđu dolar u trgovini. Zato se dolar ne miče sa svoje kotacije pa bilo šta da se desi na tržištima ili bilo gde drugo. Umetno ga drži međunarodna upotreba i sila kojom je nametnut još od sedamdesetih. Bez toga bi vredeo manje od toalet papira.

MALI PERICA

04.09.2020. 10:42

oni u stvari ekonomiju ni nemaju. ceo sistem im je pravan a u stvari je na crno. . drzava sa laznom ekonomijom sa laznim novcem. . predhodni teht je covek u pravu.