POSLUŠNICI AMERA SE POVLAČE: Kurdske snage napustile još jedan grad na istoku Sirije (VIDEO)

Novosti onlajn

04. 09. 2020. u 00:36

ПОСЛУШНИЦИ АМЕРА СЕ ПОВЛАЧЕ: Курдске снаге напустиле још један град на истоку Сирије (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Sputnjik

KURDSKI odredi „Sirijskih demokratskih snaga“, koji su odani američkim oružanim snagama, demontirali su sve svoje kontrolne punktove i štabove u gradu Al Šuheil u provinciji Dejr el Zor, gde živi većina predstavnika plemena Al Akidat, saopštili su dopisniku Sputnjika u Haseku predstavnici plemena.

Kako su izjavili, do toga je došlo nakon što je pripadnik „Sirijskih demokratskih snaga“ pucao na vozilo predstavnika susednog plemena Al Bulil. Nakon toga su u gradu i okolini ponovo izbili neredi sa zahtevima da oružane grupe napuste teritoriju.

- Izbijanjem oružanih sukoba između pripadnika 'Sirijskih demokratskih snaga' i lokalnih stanovnika, proameričke oružane formacije su ipak napustile grad - navodi se u saopštenju.

Na videu je prikazano kako grupa kurdskih militanata u vojnoj uniformi napušta grad El Šuheil, što je praćeno oduševljenjem lokalnih stanovnika.

Kurdske snage napustile grad na istoku Sirije

Kurdske snage napustile grad na istoku Sirije

Posted by Taj ludi, ludi svet on Četvrtak, 03. septembar 2020.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sale

04.09.2020. 07:41

Kad je govor o kurdima, ja bi pre reko "budale amera", ne poslušnici. Ove vuku za nos zapadne sile još od pre prvog svetskog rata, obećavaju im svoju državu te amo te tamo, oni sve ginu i ginu za zapadnjake i na kraju ostaju kratkih rukava. Turci ih ostaviše bez države i od onda lutaju ko beskućni pas na sva vrata nebi li nešto dobili, a izdaju u korist onih koji ih lažu države koje su ih primile, kao Irak i Sirija. Kako rekoh, budale.