TRAMP NEGIRA DA JE IMAO MOŽDANI UDAR: To je lažna vest

Srna

01. 09. 2020. u 22:05

AMERIČKI predsednik Donald Tramp negirao je danas neosnovane glasine da je imao niz manjih moždanih udara nakon iznenadne posete bolnici prošle godine i te tvrdnje je nazvao "lažnim vestima".

ТРАМП НЕГИРА ДА ЈЕ ИМАО МОЖДАНИ УДАР: То је лажна вест

Foto: EPA

Tramp je boravio u nenajavljenoj poseti Medicinskom centru "Volter Rid" u novembru.

Zbog toga što je poseta bila nenajavljena i van ustanovljenih protokola pokrenute su spekulacije o zdravlju predsednika. Bijela kuća je saopštila da Tramp pre vremena vrši deo po deo godišnjih pregleda.

Međutim, američka medijska kuća Si-En-En navodi da se u novoj knjizi novinara "Njujork tajmsa" Majkla Šmita navodi da je potpredsednik Majk Pens bio u pripravnosti da privremeno preuzme ovlaštenja ukoliko bi Tramp bio uspavan tokom posjete bolnici.

Američka medijska kuća, koja je došla u posed još neobjavljene knjige, ističe da autor nije naveo izvor za svoje tvrdnje.

Izveštaj je odmah na društvenim medijima doveo do tvrdnji, bez ikakvih dokaza, da je Tramp imao moždani udar i da je prebačen u bolnicu, što je američki predsednik negirao.

- Nikad ne prestaje i sada pokušavaju s tim da je vaš predsednik išao u bolnicu nakon niza mini udara. To se nikad nije desilo i to je lažna vest - naveo je Tramp na društvenoj mreži "Tviter".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije