OBARANJE PUTNIČKOG AVIONA: Više od 300 rođaka poginulih u na letu MH17 tražiće odštetu

Tanjug

31. 08. 2020. u 19:19

VIŠE od 300 rođaka žrtava koje su poginule kada je 2014. godine oboren putnički avion Malejža erlajnsa tražiće odštetu od četvorice osumnjičenih kojima se sudi u Holandiji, izjavili su danas advokati koji predstavljaju članove porodica.

ОБАРАЊЕ ПУТНИЧКОГ АВИОНА: Више од 300 рођака погинулих у на лету МХ17 тражиће одштету

Depositphotos

Osumnjičenima, trojici Rusa i jednom Ukrajincu, sudi se za ubistvo i obaranje putničkog aviona iznad istočnog dela Ukrajine, kada je poginulo svih 298 ljudi, preneo je Rojters.

Njih četvorica i dalje su na slobodi, a samo jedan ima legalnog predstavnika na suđenju koje se odvija u sudnici u blizini Amsterdama.

Do sada je 316 rođaka poginulih reklo da planiraju da traže odštetu, a 76 namerava da iskoristi pravo da govori tokom suđenja, rekao je Peter Langstrat, koji zastupa 450 članova porodica poginulih.

Zahtevi još nisu podneti, jer su advokati zatražili od suda da prvo presudi da li treba primenjivati holandski ili ukrajinski zakon za traženje odštete.

Odluka suda o dodeli odštete zavisiće od presude osumnjičenima, na suđenju za koje se očekuje da će trajati duže od godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije