OBARANjE PUTNIČKOG AVIONA: Više od 300 rođaka poginulih u na letu MH17 tražiće odštetu

Tanjug

31. 08. 2020. u 19:19

ОБАРАЊЕ ПУТНИЧКОГ АВИОНА: Више од 300 рођака погинулих у на лету МХ17 тражиће одштету

Depositphotos

VIŠE od 300 rođaka žrtava koje su poginule kada je 2014. godine oboren putnički avion Malejža erlajnsa tražiće odštetu od četvorice osumnjičenih kojima se sudi u Holandiji, izjavili su danas advokati koji predstavljaju članove porodica.

Osumnjičenima, trojici Rusa i jednom Ukrajincu, sudi se za ubistvo i obaranje putničkog aviona iznad istočnog dela Ukrajine, kada je poginulo svih 298 ljudi, preneo je Rojters.

Njih četvorica i dalje su na slobodi, a samo jedan ima legalnog predstavnika na suđenju koje se odvija u sudnici u blizini Amsterdama.

Do sada je 316 rođaka poginulih reklo da planiraju da traže odštetu, a 76 namerava da iskoristi pravo da govori tokom suđenja, rekao je Peter Langstrat, koji zastupa 450 članova porodica poginulih.

Zahtevi još nisu podneti, jer su advokati zatražili od suda da prvo presudi da li treba primenjivati holandski ili ukrajinski zakon za traženje odštete.

Odluka suda o dodeli odštete zavisiće od presude osumnjičenima, na suđenju za koje se očekuje da će trajati duže od godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sale

01.09.2020. 09:30

Pa neka traže, al od stvarnih krivaca. Nego se stvarni krivac ušuškao pa sad izigrava tužioca vidi Bože. Pod krilom svojih gazda sa zapada. Čak su i Malaežani, kojima pripada avion a koje su izgurnuli iz ankete, izjavili da u toj priči nešto strašno smrdi.