PRETI NAM KATASTROFA VEĆA OD ČERNOBILJA: Ukrajinski političar upozorio, ono što se nalazi ispod Donbasa može zatrovati i reke i mora

Novosti online

30. 08. 2020. u 18:47

VITOLD Fokin, zamenik predsednika ukrajinske kontakt grupe za Donbas upozorio je da Ukrajini preti velika ekološka katastrofa, piše RIA Novosti.

ПРЕТИ НАМ КАТАСТРОФА ВЕЋА ОД ЧЕРНОБИЉА: Украјински политичар упозорио, оно што се налази испод Донбаса може затровати и реке и мора

Foto: EPA

On je naveo da je uništavanje infrastrukture u Donbasu dovelo do toga da su mnogi rudnici puni vode i napušteni, dok su rezervoari vode preplavljeni. 

Naglasio je da je neophodno organizovati radove na njihovom čišćenju, zato što kontaminirana voda može ispuniti sve lokalne reke i jezera, a zatim ući u Azovsko i Crno more.

- Mnogi ljudi zatvaraju oči pred ovim, ali katastrofa koja nam predstoji može postati veća od nesreće u Černobilju - zaključio je Fokin.

Nesreća u nuklearnoj elektrani u Černobilju dogodila se u noći 26. aprila 1986. godine, kada je eksplodirao reaktor bloka broj 4. Glavni uzrok incidenta bile su grube povrede pravila za upravljanje nuklearnom elektranom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)