LUKAŠENKOV "NEPOSLUŠNI" SIN: Da li će Kolja da nasledi oca?

B. VLAHOVIĆ/ Moskva -od stalnog dopisnika „NOVOSTI“

27. 08. 2020. u 11:20

NAJMLAĐI sin predsednika Belorusije Nikolaj Lukašenko, koga od milja zovu Kolja, bio je minulih dana ponovo u centru pažnje ne samo beloruske nego i svetske javnosti.

ЛУКАШЕНКОВ НЕПОСЛУШНИ СИН: Да ли ће Коља да наследи оца?

Foto: Jandeks.ru i Njus.ru

Kad se Kolja našao uz oca u fabrici gde se predsednik Belorusije sreo sa radnicima, mnogi su pomislili da je to neki telohranitelj. Zatim je prošle nedelje bio u vojnoj uniformi zajedno sa ocem u helikopteru koji se spustio u dvorište predsednikove radne reziidencije.

Lukašenkovi protivnici su širili priču da će on ostati na vlasti dok Kolja ne poraste, kako bi mu prepustio fotelju. Kolja je krenuo u "običnu" školu, ali su ga brzo prebacili na individualni rad. Kolja uči engleski, španski i kineski. Paraleno uzima časove klavira. Njegov otac je u mladosti rastezao harmoniku. Kao i otac, voli i igra hokej.

Dosad Nikolaj nije pokazivao interes da se jednog dana bavi politikom. Otac ga u šali zove "neposlušnim" sinom. U velikom intervjuu pred predsedničke izbore Lukašenko je za Kolju rekao da ima opozicione stavove prema vlasti. O čemu se konkretno radi nije objašnjavao. Možda bi bilo dobro da ga sada posavetuje da kao predsednik lakše razume mlade demonstrante.

Lukašenku su zamerali što je malog Kolju vodio na državničke susrete, ali se on pravdao da "dete ne želi da ostane kući". Tako je Kolja upoznao mnoge državnike od Uga Čavesa, Putina, Pape...

RODITELjI I MOĆNA BRAĆA

Foto: Jandeks.ru i Njus.ru

KOLjA je stalno sa ocem, od najranijeg detinjstva, ali njegov otac i majka ne žive skupa. Ona je bivši lični lekar Lukašenka a sada je direktor predsedničke bolnice i zove se Irina Abeljska. Iz prvog braka Lukašenko ima dva starija sina Viktora i Dmitrija (na slici). Jedan kontroliše sve policijske službe, a drugi je zadužen za međunarodni sport.

Kakva će biti Koljina budućnost ne zavisi samo od njega već i od očeve političke budućnosti. U bivšim socijalističkim zemljama nije retkost da deca plaćaju cehove za svoje roditelje i takvih primera na postsovjetskom prostranstvu je mnogo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)