POSLE PAUZE OD MARTA: Škole u Mađarskoj otvaraju vrata 1. septembra, a đaci će, prvi put u istoriji, dobiti BESPLATNE knjige

Tanjug

25. 08. 2020. u 22:02

U UČIONICAMA u Mađarskoj školska godina može da počne od 1. septembra, izjavio je danas ministar za ljudske resurse te zemlje Mikloš Kasler.

ПОСЛЕ ПАУЗЕ ОД МАРТА: Школе у Мађарској отварају врата 1. септембра, а ђаци ће, први пут у историји, добити БЕСПЛАТНЕ књиге

Foto: EPA

Kasler je rekao da će ove godine, prvi put u istoriji, svi učenici dobiti besplatne udžbenike i poručio da će oko 13,5 miliona udžbenika biti dostavljeno u više od 4.000 škola do 28. avgusta, prenosi MTI.

Gardijan navodi da će se škole u Mađarskoj otvoriti po prvi put od sredine marta.

Kasler je rekao da je vlada te zemlje razradila protokol za škole kako bi se vodilo računa da se poštuju mere socijalnog distanciranja, da se koriste sredstva za dezinfekciju, a date su i smernice za ponašanje u zajedničkim prostorijama.

On nije naveo da li će nošenje maski biti obavezno u školama.

Kasler je rekao da se situacija u vezi sa korona virusom u susednim zemljama brzo menja i poručio da škole moraju da budu spremne da primene mere zaštite i prevencije, prenosi MTI.

On je dodao da su škole opremljene neophodnim smernicama i protokolima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!