DONALD TRAMP JUNIOR VEĆI TRAMP OD TRAMPA? Zašto američki mediji imaju ovakvo mišljenje o njemu

Tanjug

25. 08. 2020. u 17:28

ДОНАЛД ТРАМП ЈУНИОР ВЕЋИ ТРАМП ОД ТРАМПА? Зашто амерички медији имају овакво мишљење о њему

Foto: AP

ZBOG načina na koji zastupa političku platformu svog oca i napada njegove protivnike, Donald Tramp mlađi, najstariji sin predsednika SAD po mnogima važi za "većeg Trampa" i od svog oca.

U govoru koji je održao prvog dana nacionalne konvencije Republikanske stranke pred novembarske predsedničke izbore Tramp junior je rekao da je politika njegovog oca, koji je na konvenciji i zvanično imenovan za kandidata na tim izborima, za nacionalnu ekonomiju bila pokretač "poput raketnog goriva".

Ipak, najupečatljivi je bio deo govora u kojem se on bavio Džoom Bajdenom, kandidatom američke Demokratske stranke na predstojećim izborima.

- Bajdenova radikalna levičarska politika zaustaviće našu privredu - rekao je Tramp mlađi, uz upozorenje konzervativno nastojenim biračama da će demokrate ako pobede na izborima poništiti ekonomska dostugnuća ostvarena u SAD za vreme mandata njegovog oca.

Kako je rekao, Bajden je "čudovište iz Loh Nesa" koje je pola veka provelo u "vašingtonskoj političkoj močvari".

Kako navodi BBC, ovaj vatreni govornik, sportista i pasionirani lovac na krupnu divljač čini sve da bi svom ocu pomogao da osvoji drugi predsednički mandat i predstavlja izborni adut Republikanske stranke, a na partijskim skupovima prema njemu se odnose kao prema rok zvezdi.

Donald Tramp mlađi veoma je popularan u američkim državama koje su tradicionalno naklonjene republikancima i pozicionira se sa ciljem da u budućnosti postane finansijski i politički naslednik brenda Trampovih, ali će, kako ističu sagovornici BBC-ja, to zavisiti od uspešnosti tekuće izborne kampanje njegovog oca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VREDAN I POSTEN COVEK

25.08.2020. 18:28

Nece valjda bit kao sin onog kriminalca, koji je upleten u pljacku Ukrajine, upregnut s bracom doktorima, koji su doktorirali za vreme profesionalnog bavljenja boksom, a to je moguce samo na CIA-univerzitetu, gde predaju profesori tipa Bajden, Klinton Olbrajt i ostala g*vna globalistickog sveta.