PRIMIO JOŠ JEDAN VAŽAN POZIV: Heroj koji je spasao devojčicu sa pučine (4) jutros doživeo novi šok

Novosti online

25. 08. 2020. u 15:33

GRIGORIS Karnezis, kapetan trajekta koji je juče izvukao iz vode devojčicu koju su morske struje odvukle sa grčke plaže na pučinu jutros je primio novi važan poziv i doživeo novi šok.

ПРИМИО ЈОШ ЈЕДАН ВАЖАН ПОЗИВ: Херој који је спасао девојчицу са пучине (4) јутрос доживео нови шок

Foto: Printskrin Fejsbuk

Prvi šok za ovog heroja usledio je juče, kada je od obalske straže dobio upozorenje da dete na dušeku luta pučinom. Putnici njegovog trajekta koji je prilazio luci Atirio nedugo potom su ugledali dete, a Grigoris je na sekund pretrnuo kada je shvatio da je reč o četvorogodišnjoj devojčici.

- Javili su nam da je struja odnela dete na pučinu, međutim nisam znao da je u pitanju tako malo dete - rekao je Karnezis.

U neverovatnoj akciji koja je usledila, Grigoris je uspeo da primiri trajekt i polako priđe detetu koje je nemo od straha plutalo na dušeku u obliku jednoroga. Akcija spasavanja je bila veoma opasna, jer je dete moglo svakog trenutka da se prevrne ili podleti pod trajekt i pogine.

Vešti kapetan je nekako uspeo da joj se približi bez posledica i da devojčicu izvuče iz vode.

Taman kada je pomislio da mu je dovoljno šokova za ceo život, Karnezis je jutros primio još jedan važan poziv koji ga je dodatno izbacio iz ose.

Srećom, niko ga nije zvao da ide u neku novu sumanutu akciju spasavanja, ali ga je pozvao premijer Grčke Kirijakos Micotakis lično, da mu se zahvali za herojski čin.

- Svi kažu da bi uradili isto da su bili u tvojoj koži. Ali jedno je da čovek to kaže, a drugo da to uradi. Hvala ti - rekao je Micotakis kada je pozvao kapetana.

Podsetimo, devojčica je živa i zdrava vraćena na obalu zabrinutim roditeljima.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna