NAVALJNI - "GOST ANGELE MERKEL"

Novosti onlajn

23. 08. 2020. u 13:53

RUSKI bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni zvanično je doveden u Nemačku u statusu „gosta kancelarke“, što mu omogućava da dobije obezbeđenje, saoptšila je televizija ZDF pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

НАВАЉНИ - ГОСТ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi televizija, Ministarstvo je potvrdilo da je Navaljni za prevoz dobio status „gosta kancelarke“ Angele Merkel.

Ovaj status „nije politički signal“, ali je „birokratska doskočica kako bi se osiguralo da ruski političar dobije maksimalnu policijsku zaštitu“, objašnjava televizija.

Ranije je saopšteno da pripadnici policije dežuraju ispred klinike u kojoj je smešten Navaljni u Berlinu.

Navaljnom je u četvrtak pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.

Zamenik glavnog lekara u bolnici u Omsku Anatolij Kaliničenko saopštio je kasnije da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci moždarnog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Ruski bloger u subotu je iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge.

Fond koji je organizovao prevoz Navaljnog saopštio je da je on dobro izdržao let, da se njegovo stanje nije pogoršalo, ali je i dalje kritično.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna