PROPAŠĆEMO KAO DRŽAVA AKO URADIMO ŠTA TRAŽI NATO: Lukašenko se obratio građanima na velikom skupu u Minsku

Novosti online

16. 08. 2020. u 14:00

BELORUSIJA će propasti ako pristanemo na ponavljanje predsedničkih izbora, rekao je beloruski lider na mitingu svojih pristalica u Minsku.

ПРОПАШЋЕМО КАО ДРЖАВА АКО УРАДИМО ШТА ТРАЖИ НАТО: Лукашенко се обратио грађанима на великом скупу у Минску

Foto: EPA

- Rukovodstvo NATO-a nas poziva da održimo nove izbore. Ako na to pristanemo, propašćemo kao država - rekao je Lukašenko.

On smatra da su izbori bili validni jer se ne može falsifikovati 80 odsto podrške.

Beloruski lider je zahvalio svima koji su došli na miting, dodavši da nije pristalica mitinga, ali je morao pozvati narod na pomoć.

On je podsetio da je za njegovo vreme Belorusi prvi put u istoriji izgradili nezavisnu državu i dodao: "Ako Belorusi žele reformi, sutra ćemo ih započeti".

- Tenkovi i avioni su na 15 minuta od naših granica… Povećava se vojna snaga na zapadnim granicama naše države - rekao je predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva