POMPEO OZBILjNO PRETI RUSIJI: Platiće ogromnu cenu ako je to tačno

Novosti online

13. 08. 2020. u 15:00

ПОМПЕО ОЗБИЉНО ПРЕТИ РУСИЈИ: Платиће огромну цену ако је то тачно

Foto: EPA

DRŽAVNI SEKRETAR Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je obavestio ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da će, kako je rekao, "biti plaćena ogromna cena" ako se pokaže da su izveštaji obaveštajnih službi o tome da je Rusija ucenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Pompeo je rekao da su i predstavnici američke vojske o tome razgovarali sa visokim ruskim zvaničnicima.

"Njujork tajms" je krajem juna objavio da je ruska Glavna obaveštajna uprava navodno plaćala borcima bliskim talibanima za uspešno izvršene napade na američke vojnike i druge pripadnike NATO snaga.

Na pitanje da li veruje tim izveštajima Pompeo je odgovorio: "Mi smo to razjasnili. Znamo da su Rusi u prošlosti naoružavali talibane, znamo da ih Iranci i danas naoružavaju".

Pompeo je takođe istakao da su SAD svakom od njih jasno iznele svoja očekivanja i da će učiniti sve što je potrebno da zaštite i odbrane svakog američkog vojnika i vojnika bilo koje zemlje koja je deo misije NATO u Avganistanu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Deda

13.08.2020. 15:18

A koji su oni bogovi da ni za šta na svetu ne odgovaraju? Ni sudovima ni ljudima? Znači ratni zločin koji oni počine je normalan a neko ubije nekog i postane ratni zločinac i ceo njegov narod genocidan? Ni Amerikanci nisu odgovarali za genocid nad Indijancima a ni Nemci za genocid u 2 svetska rata. Nemci nisu genocidan narod i ako su 2 puta ponavljali genocid u istom veku i to u 40 godina ne 100.

Bobi Vranje

14.08.2020. 20:00

@Deda - Za sve koji komentarisu ovaj clanak vazi ,casa mleka pa u krevet jer i tako nema nista pametno u njihovim komentarima. Zivela Amerika!!!!!!

Mica Bor

13.08.2020. 15:19

Imaju li pravo da bilo kome prete oni koji su u proslosti bacili atomske bombe na civile ? Oni koji su palili i trovali vijetnamce , oni koji su ubijali civle i decu u Srbiji ! Oni koji dronovima ubijaju ljude . Oni koji postavljaju i smenjuju rezime sirom sveta .

alibaba

13.08.2020. 15:24

Akada ste vi naoruzavali talibane i ubijali Ruse onda nije bilo problema ,koje licemerje i pokvarenos.Neka ih rokaju i nije im mjesto tamo htjeli bi da svakom loncu budu poklopac e ne moze vise .

Prellee

13.08.2020. 15:42

Ovi samo prijete, vrijeme je da im se stane u kraj.Pocece US, onda UK, zatim Australija na jednoj strani a svi ostali na drugoj.Ludilo bez granica ce opametiti ovakve Bully people, da Amerikanci nisu neka visa vrsta. Svi su ljudi dtvireni od Boga i trebaju se postovati.Amerikanci se trebaju mjenjati, jer sta ce oni u Avganistanu, da ubijaju koga, druge bezvredne ljude...Koja uvrnuta svijest i kretenizam...

Prifesionalac

13.08.2020. 16:32

Hhahhahha ovi ameri redovno dokazuju i pokazuju svoju glupavost! Ko god da naoružava talibane radi isto što su oni radili daleko pre svih. Ameri i jesu stvorili talibane da se bore protiv rusa ali i zbog droge kojom su plaćali tu pomoć. Zato bolje da se pokriju Dambovim ušima.

Kole

13.08.2020. 16:54

I vi ste ustaše i balije pa onda i šiptare. Napravili ste ustašama državu a onda nemce natereali da ih prime u eu! Kome vi imate pravo da prigovarate!? Ima da odgovarate za uranijum i kasetne bombe! Za nelegalno bombardovanje i zločin protiv čovečnosti! Vi ste najveći genocid na svetu počinili celu jednu rasu ste istrebili! Nadam se da će vam se japan kad tad osvetiti a vi da im uzvratite opet!

Slavko

13.08.2020. 22:43

Šta su Ameri zaboravili kad su Talibane naoružavali sa ručnim protiv avionskim sistemima, da ruše Ruske Helihoptere i avione. Tada je to za njih bilo ispravno. A sad se bune. Dajem 1 evro. Za svakog americkog vojnika. Svaka čast Talibani.