KRVAVA NOĆ U ČIKAGU: U velikim neredima uhapšeno više od 100 ljudi, povređeno 13 policajaca

Tanjug

ponedeljak, 10. 08. 2020. u 16:54

КРВАВА НОЋ У ЧИКАГУ: У великим нередима ухапшено више од 100 људи, повређено 13 полицајаца

Foto: EPA

VIŠE OD 100 osoba je noćas uhapšeno, a 13 policajaca je povređeno nakon što se na stotine ljudi sukobilo sa policijom u Čikagu, razbijalo prozore i kralo iz prodavnica u šoping centru Magnifisent Mil i drugim delovima grada, saopštili su zvaničnici.

Policijski nadzornik Dejvid Braun rekao je da to nije bio organizovan protest, već čisti kriminal koji je počeo nakon što je policija pucala na jednu osobu prethodnog dana u naselju Inglvud.

U jednom trenutku rano jutros, pucano je na policiju i ona je uzvratila. Prema Braunovim rečima, veliko policijsko prisustvo se očekuje u centru grada do daljeg.

- Ovo je bilo čisto krivično delo i napad na naš grad - rekla je gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut.

Lajtfutova je kazala da je grad aktivirao program zaštite susedstva koji će se primenjivati narednih dana dok čikaške četvrti ne budu bezbedne.

Neredi su počeli nedugo posle ponoći u Magnifesent Milu, jednom od najvećih turističkih atrakcija Čikaga u čijoj blizini su uočeni grafiti sa porukama protiv policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Srba

10.08.2020. 18:16

Novinari ne radite posao na brzaka To nije šoping mol nego deo Mičigen Avenije gde ima ogroman broj radnji. U prevodu to je veličanstvena milja (apriksimativno 1600 metara) The Magnificent Mile, sometimes referred to as The Mag Mile, is an upscale section of Chicago's Michigan Avenu Nadam se da vas sujeta neće sprečiti da objavite moj komentar ISTINA JE VAŽNIJA OD SUJETE