TERORISTI NAPALI SIRIJSKU VOJSKU: Juriš islamista odbijen, još jedna u nizu provokacija Nusra fronta

Novosti online

04. 08. 2020. u 08:42

ТЕРОРИСТИ НАПАЛИ СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Јуриш исламиста одбијен, још једна у низу провокација Нусра фронта

Foto: Printscreen

PRIPADNICI terorističke organizacije Nusra front pokušali su da probiju položaje sirijske vojske u oblasti sela Hamra, među vladinim trupama ima gubitaka, saopštio je načelnik Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Ščerbicki.

- Proteklog dana militanti Nusra fronta nekoliko puta su pokušali da probiju položaje sirijske vojske u području naselja Hamrat. Svi napadi terorista bili su odbijeni, pri čemu je naneta značajna šteta ljudstvu i tehnici. I među sirijskim vojnicima ima gubitaka - rekao je Ščerbicki.

Prema njegovim rečima, situacija u južnom delu zone deeskalacije Idlib pogoršala se zbog neprestanih provokacija militanata Nusre. Samo u julu Rusija je zabeležila preko 140 kršenja primirja u Idlibu. Pri tome, teroristi koji se kriju iza sporazuma o prekidu borbenih dejstava, povećavaju svoj vojni potencijal, precizirao je on.

Kontraadmiral je naglasio da trenutna situacija još jednom naglašava potrebu za zajedničkim akcijama Rusije i Turske na likvidaciji terorista u Idlibu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)