"ISAJA" PONOVO JAČA: Zatvoreni parkovi i plaže na Floridi - vlasti apeluju na građane da se ne opuštaju (VIDEO)

Tanjug

03. 08. 2020. u 13:42

ИСАЈА ПОНОВО ЈАЧА: Затворени паркови и плаже на Флориди - власти апелују на грађане да се не опуштају (ВИДЕО)

Foto: EPA

URAGAN Isaja pogodio je istočnu obalu Floride, praćen obilnim padavinama i snažnim vetrovima i od tropske oluje ponovo postaje uragan dok se kreće dalje prema severoistoku duž istočne obale SAD.

Plaže, parkovi i mobilni korona-test punktovi na Floridi su zatvoreni, a guverner Floride Ron de Santis ukazao je da su mogući prekidi u isporuci električne energije.

AP izveštava da je Nacionalna služba za praćenje uragana saopštila da je Isaja trenutno u kategoriji tropske oluje, da se kreće brzinom od 105 kilometara na sat, ali polako ponovo dobija na intenzitetu i nastavlja da se premešta duž istočne obale SAD, uputivši apel građanima da se ne opuštaju.

Stejsi Stjuart, specijalista za uragane, upozorila je da su vetrovi u nižim delovima oluje dobili na intenzitetu i da su na granici da postanu uraganski.

- Očekivali smo da će se razviti uragan, ali još nije. Ovo je situacija sa dve oluje - ukoliko ste sa zapadne strane Isaje nećete biti naročito ugroženi, ali ako ste na istočnoj strani - imaćete veoma loše vremenske prilike - upozorila je Stjuartova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)