TUTNJE TENKOVI, HAUBICE I RAKETNI SISTEMI: Evo kako izgledaju velike vojne vežbe ruske vojske (VIDEO)

Novosti online

24. 07. 2020. u 19:27

NA poligonu Mulino u ruskoj Nižegorodskoj oblasti održavaju se velike vojne vežbe, koje su započele zaglušujućom paljbom raketnih sistema „Grad“.

ТУТЊЕ ТЕНКОВИ, ХАУБИЦЕ И РАКЕТНИ СИСТЕМИ: Ево како изгледају велике војне вежбе руске војске (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska uvežbava aktivnu odbranu i kontranapad, prenosi televizija „Zvezda“.

Prema planu vojnih vežbi, tenkovska kolona je naletela na neprijatelja sa kojim se sukobila i počela da se povlači prema prvoj liniji odbrane. Motorizovana pešadija je otvorila vatru koristeći protivtenkovske navođene rakete i streljačko oružje, a zatim se povukla na drugu liniju odbrane.

U vežbama je učestvovalo oko 1.500 vojnika i stotine jedinica oklopne i specijalne tehnike, između ostalog i haubice „Msta B“. Ulogu protivnika igrale su pokretne mete i oprema.

Foto: Printskrin Jutjub

Motorizovana pešadija, opremljena tenkovima i artiljerijom, a tokom vežbi su se oslanjali na iskustvo u savremenim oružanim sukobima.

Mladi oficiri su položili ispit na terenu, tokom koga su vežbali da samostalno donose odluke i organizuju interakciju sa drugim rodovima vojske.

Foto:

Nakon ovih vežbi, za mesec dana će najbolji oficiri zajedno sa svojim jedinicama učestvovati na međunarodnom takmičenju „Armija 2020“.

Vojni poligon Mulino je najveći u Istočnoj Evropi.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!