SENKE SU SE NADVILE NAD NAMA: U Grčkoj zastave spuštene na pola koplja zbog Aja Sofije

Tanjug

24. 07. 2020. u 13:26

СЕНКЕ СУ СЕ НАДВИЛЕ НАД НАМА: У Грчкој заставе спуштене на пола копља због Аја Софије

Foto: EPA

U Grčkoj će zbog prve molitve u Aja Sofiji od kako je pretvorena u džamiju, crkve zvoniti u znak protesta i na njima su spuštene zastave na pola koplja, a patrijarh Grčke pravoslavne crkve sluziće posebnu misu danas popodne.

Portparol grčke vlade Stelios Petsas kazao je da je danas težak dan i da su se "senke nadvile nad nama" pretvaranjem Aja Sofije u džamiju.

- To je nešto što je šokiralo hrišćane širom sveta, ne samo Grke. Ranije smo upozorili da će to stvoriti nepremostiv jaz između Turske i hrišćanskog sveta - izjavio je Petsas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Neobavešten

24.07.2020. 16:07

@Goksy24 - Не ћути српска црква.Патријарх Иринеј је у име синода предложио Ердогана интересантно ( и компромисно) решење.Распитај се ( изгуглај) мало.

Otpisani

24.07.2020. 15:36

Tako, pa sad opet odvajajte ,,ukrajinsku'' crkvu od ruske pravoslavne crkve, a kako se čuje ni MPC i CPC vam nisu daleko... Stoga je dragi Bog rešio da opet pusti vernike u Aja Sofiju, nisu hrišćani ali bar veruju u Boga...

Katmer

24.07.2020. 16:15

Sada Vaseljenska patrijaršija i Vartolomej plaća cenu svog rovarenja po Ukrajini.Sve ovo je Putin mogao da spreči ali nije hteo.Vaseljenska (Carigradska)patrijaršija zbog svog antiruskog stava izgubila je najmoćnijeg saveznika koji je mogao da joj pomogne.

Dejan Filipovski

24.07.2020. 20:59

Бојкотујмо Турску!!!!!!! Не путујете у Турску и не купујте Турске производе!!!!