VELIKA MISTERIJA U ARGENTINI: Mornari imaju koronu, a proveli 35 dana na moru - pre plovidbe bili negativni! (VIDEO)

Novosti online

15. 07. 2020. u 13:14

ВЕЛИКА МИСТЕРИЈА У АРГЕНТИНИ: Морнари имају корону, а провели 35 дана на мору - пре пловидбе били негативни! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

ARGENTINA pokušava da reši misteriju pojave zaraze korona virusom kod 57 mornara, nakon 35 dana provedenih na moru, uprkos tome što su na testiranju pre plovidbe svi bili negativni.

Ribarski brod vratio se u luku, pošto je deo mornara razvio simptome koji odgovaraju Covidu-19, objavilo je ministarstvo zdravlja Argentine.

Prema ministarstvu, 57 od 61 člana posade sada je pozitivno na korona virus.

Svi su testirani 14 dana pre plovidbe, bili su negativni i do ukrcavanja na brod bili su u obaveznom karantinu u jednom hotelu u gradu Ušuaji.

Samo su dva mornara negativna na virus, a rezultati se čekaju za još dva člana posade. Dvojica mornara su hospitalizovana.

- Teško je utvrditi kako su zaraženi jer 35 dana nisu bili ni sa kim u kontaktu, a snabdeveni su namirnicama iz luke Ušuaje - kaže epidemiolog Alehandra Alfaro.

Tim sada pokušava da utvrdi hronologiju simptoma, kako bi utvrdio hronologiju zaraze.

Načelnik odeljena zaraznih bolesti u bolnici u Ušuaji Leandro Baljatore kaže da inkubacija od 35 dana nije još opisana.

Broj obolelih od Covid-19 u Argentini premašio je 100.000, a preminulo je više od 1.900 ljudi. Većina zaraženih je na području Buenos Ajresa.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Raša

16.07.2020. 08:37

Dokazano je da se virus može širiti i preko zamrzutih namirnica. Ništa čudno da se posada zarazi iako je danima izolovana od zaraze, virus je u zamrzivaču jer je neko zaražen pakovao hranu.

Public health carneval

16.07.2020. 12:03

Bolest zovu "ptičji grip", pa su je možda prenele morske ptice. Uostalom, virus je navodno prešao sa životinje na čoveka. Sve životinje obavezno da nose zaštitne maske!