POGLEDAJTE - SNIMAK UKRAJINSKOG NAPADA KASETNOM MUNICIOJOM NA PLAŽU: VSU je ispalila američke balističke rakete ATACMS na Krim (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 06. 2024. u 18:50

SNIMCI CCTV kamera na plaži Učkujevka uhvatili su trenutak napada Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj 23. juna.

ПОГЛЕДАЈТЕ - СНИМАК УКРАЈИНСКОГ НАПАДА КАСЕТНОМ МУНИЦИОЈОМ НА ПЛАЖУ: ВСУ је испалила америчке балистичке ракете АТАЦМС на Крим (ВИДЕО)

Foto YouTube/sevastopol_KP

Na snimku se vidi kako delovi balističke rakete ATACMS sa kasetnom municijom padaju u vodu i nekoliko eksplodira na samoj plaži.

Raketa je eksplodirala u vazduhu iznad Sevastopolja, a turisti su pokušali da se sakriju od fragmenata podmunicije.

Bilans napada na plažu u Sevastopolju je petoro mrtvih i 150 ranjenih civila.

-Sve parametre za letove američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS unose američki specijalisti na osnovu podataka dobijanih satelitskim izviđanjem SAD. Dakle, odgovornost za namerni raketni napad na civile u Sevastopolju je pre svega na Vašingtonu, koji snabdeva Ukrajinu ovim naoružanjem, kao i na kijevskom režimu sa čije teritorije je ovaj napad pokrenut", navodi se u saopštenju MO.

Iz ruskog ministarstva poručuju i da takve akcije neće proći bez odgovora.

Nakon ukrajinskog napada na Sevastopolj predsednik Rusije Vladimir Putin odmah je kontaktirao guvernera grada Mihaila Razvožajeva. Putin je izjavio saučešće porodicama poginulih.

Putin je naložio federalnim organima da pruže svu neophodnu pomoć Sevastopolju.

Podsećanja radi, MO RF je ranije saopštilo da je 23. juna u 12:15 časova izvršen namerni raketni napad na grad Sevastopolj, u kom je upotrebljeno pet američkih taktičkih balističkih raketa ATACMS, opremljenih kasetnim bojevim glavama.

Tokom odbijanja napada, dežurne posade sistema PVO presrele su četiri američke rakete. Kao rezultat dejstva sistema PVO, peta raketa je pogođena u završnoj fazi leta, nakon čega je skrenula sa putanje i došlo je do detonacije kasetne bojeve glave u vazduhu iznad teritorije grada, što je dovelo do stradanja civilnog stanovništva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

(RVvoenkor/rt.rs)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024