AMERIČKA VOJSKA IZVELA RAZORAN NAPAD: Meta bio međunarodni aerodrom

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 06. 2024. u 19:40

AMERIČKE i britanske snage izvele su najmanje šest vazdušnih napada na jemenski međunarodni aerodrom Hodeida i četiri udara na ostrvo Kamaran u blizini luke Salif u Crvenom moru, javila je Al Masira, televizijska kuća pod kontrolom jemenskih Huta.

АМЕРИЧКА ВОЈСКА ИЗВЕЛА РАЗОРАН НАПАД: Мета био међународни аеродром

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Prošlog četvrtka, američke i britanske trupe izvršile su tri raketna napada na di agresija je sa 3 napada gađala distrikt Al Salif.

Prošle srede, izvedena su dva napada na Al Tuhajat i granatirana je oblast Al-Džabana, zapadno od grada, navodi jemenska televizija.

Huti izvode napade na brodove u vodama Jemena od novembra, u znak solidarnosti sa Palestincima u sukobu sa izraelskim snagama u Pojasu Gaze.

Centralna komanda SAD saopštila je da će ''nastaviti da deluje sa partnerima kako bi Huti bili pozvani na odgovornost i kako bi bila umanjena njihova vojna sposobnost“.

Operacije Huta poremetile su globalni transport, primoravajući kompanije da se preusmere na duže i skuplje rute oko Južne Afrike. 

BONUS VIDEO: RAKETNE VEŽBE U ATLANTIKU - Brodovi ruske flote stižu na Kubu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024