HAOS U PRAIZU: Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno zbog nasilnog protesta u Parizu (FOTO)

Novosti online

25. 05. 2024. u 08:23

VIŠE od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

ХАОС У ПРАИЗУ: Више од 170 климатских активиста ухапшено због насилног протеста у Паризу (ФОТО)

Foto: Tanjug

Stotine klimatskih aktivista iz organizacije "Pobuna protiv izumiranja" okupilo se u petak dok su Total Energies i "Amundi" održavali svoj godišnji sastanak, a nekoliko desetina demonstranata je nasilno ušlo u sedište investicione kompanije, crtajući grafite na zidovima i razbijajući prozore, navela je policija. 

"Amundi" je saopštio da je osmoro pripadnika obezbeđenja kompanije povređeno. 

Aktivisti kažu da Total Energies svojim aktivnostima doprinosi globalnom zagrevanju i uništavanju biodiverziteta, preneo je Frans 24.

Izvršni direktor Total Energies-a Patrik Pujan rekao je akcionarima u petak da se moraju razviti nova naftna polja kako bi se zadovoljila globalna potražnja.

Foto: Tanjug

 

Aktivisti "Grinpisa" razvili su transparent "Traži se" na kojem su Pujana nazvali "liderom francuske kompanije koja najviše zagađuje" životnu sredinu, a policija ga je ubrzo oduzela.

Aktivisti kažu da Total Energies svojim aktivnostima doprinosi globalnom zagrevanju i uništavanju biodiverziteta.

Na sastanku u petak, gotovo 80 ​​odsto akcionara odobrilo je klimatsku strategiju kompanije, a više od 75 odsto je glasalo da Pujan bude izvršni direktor i u naredne tri godine.

BONUS VIDEO: "TI SI SLEDEĆI" Pretnje državnicima na CBS-u - Među njima i Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)