VIŠI SUD ODREDIO PRITVOR: Petorica okrivljenih za teško ubistvo ostaju iza rešetaka

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 05. 2024. u 21:28

ODREĐEN je pritvor okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

ВИШИ СУД ОДРЕДИО ПРИТВОР: Петорица окривљених за тешко убиство остају иза решетака

Foto D. Milovanović

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 12. maja 2024. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenom N. P. pritvor određen i iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, tj. usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kaže se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, okrivljenom N. P. i izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, dok se okrivljenom M. I. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika.

Prema saopštenju Višeg suda u Beogradu, protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)