ZAHAROVA IZNELA ŠOK INFORMACIJE: Dobro poznata naftna i gasna kompanija finansirala terorističke akcije u Rusiji

Novosti online

13. 04. 2024. u 11:21

ISTRAŽNI komitet Ruske Federacije utvrdio je da je dobro poznata naftna i gasna kompanija "Burisma Holdings", koja aktivno posluje u Ukrajini, finansirala terorističke akcije u Rusiji i na drugim teritorijama, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ИЗНЕЛА ШОК ИНФОРМАЦИЈЕ: Добро позната нафтна и гасна компанија финансирала терористичке акције у Русији

Foto: Profimedia

Ona je istakla da se radi o nekoliko miliona američkih dolara koji su korišćeni za uklanjanje nepodobnih političkih i drugih javnih ličnosti, kao i u cilju nanošenja ekonomske štete. Pokretanje krivičnog postupka po ovom pitanju, kako kaže, samo pokazuje da ruske vlasti poseduju ozbiljne dokaze o umešanosti određenih lica u terorističke aktivnosti protiv Rusije. 

- Situacija je apsolutno neprihvatljiva. Finansiranje terorističkih akcija od strane kijevskog režima i njegovih zapadnih rukovodilaca, pre svega Vašingtona, traje više od jedne godine. Organi za sprovođenje zakona proveravaju umešanost pojedinih državnih službenika, javnih i komercijalnih organizacija sa Zapada u ovim nezakonitim aktivnostima. Trenutno je istraga u toku - rekla je Zaharova. 

Podsetimo, Rusija je početkom meseca pokrenula krivični postupak koji ima za cilj da utvrdi povezanost zvaničnika SAD i NATO-a sa finansiranjem terorista.

Odluka o pokretanju postupka doneta je na zahtev ruskih poslanika Dume, nakon nedavnog terorističkog napada na "Krokus siti" u Moskvi. 

Utvrđeno je da su sredstva koja su poslednjih godina dobijana preko komercijalnih organizacija, konkretno, naftne i gasne kompanije "Burisma Holdings" korišćena za potrebe terorističkih napada po Rusiji, ali i u inostranstvu, i to sve u cilju eliminisanja istaknutih političkih ili drugih javnih ličnosti. 

Do podataka se došlo u saradnji sa stranim obaveštajnim službama, istakla je Moskva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom