SMRT IZRAELU, SMRT AMERICI: Slavlje na ulicama Irana nakon napada na Izrael (FOTO, VIDEO)

Novosti online

14. 04. 2024. u 08:05

STANOVINICI iranske prestonice masovno su izašli na ulice Teherana kako bi proslavili napad iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije (KSIR) na teritoriju Izraela.

СМРТ ИЗРАЕЛУ, СМРТ АМЕРИЦИ: Славље на улицама Ирана након напада на Израел  (ФОТО, ВИДЕО)

FOTO: EPA

U napadu je, prema različitim podacima, lansirano od nekoliko desetina do nekoliko stotina raketa i dronova, uključujući dronove kamikaze „šahid“.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su Oružane snage u stanju pripravnosti.

Pentagon je rekao da će podržavati Izrael, a misija Irana u UN saopštila je da je ovo sukob Teherana i Tel Aviva i pozvala je Vašington da se „drži podalje“.

Na najmanje tri mesta u iranskoj prestonici – na trgu Felestin (Palestine), ispred ambasade Velike Britanije i ispred glavnog ulaza u Teheranski univerzitet, održavaju se spontani skupovi na kojima prisustvuje od nekoliko desetina do nekoliko stotina ljudi.

FOTO: EPA

 

Okupljeni ljudi skandiraju parole „Smrt Izraelu!“, „Smrt SAD!“, „Smrt Velikoj Britaniji!“, „Smrt protivnicima Islamske Republike!“, „Smrt cionizmu!”. Vođe skupova u svojim govorima prekorevaju Vašington zbog toga što podržava Tel Aviv i pozivaju prisutne da uzvikuju parole „tako glasno da ih čuju u Izraelu“.

Okupljeni uglas ponavljaju kratke, rimovane parole.

Kako javlja dopisnik Sputeika, u gradu vlada praznična atmosfera: na nebu se s vremena na vreme vidi vatromet, automobili i motocikli trube ulicama.

Mnogi vozači ukrasili su svoje automobile zastavama Irana i Palestine, odjekuju patriotske pesme.

FOTO: EPA

 

Kako javlja iranska državna televizija, pored Teherana, mitinzi se održavaju i u desetinama drugih gradova Irana, uključujući Kom, Kerman i Isfahan.

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kada je operacija srca jedini lek?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave