KAKO JE UNIŠTEN S-300: Udar na položaj protivvazdušne odbrane u Odeskoj oblasti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 04. 2024. u 19:33

U POPODNEVNIM satima na internetu su se pojavili snimci još jednog efikasnog udara Oružanih snaga Rusije na položaj neprijateljske protivvazdušne odbrane jugozapadno od grada Iljičevska u Odeskoj oblasti, snimljen iz izviđačkog drona.

КАКО ЈЕ УНИШТЕН С-300: Удар на положај противваздушне одбране у Одеској области (ВИДЕО)

Foto MO.RF


Usled dolaska uništen je jedan lanser S-300, došlo je do detonacije njegove municije. Još jedan lanser, kao i radar za osvetljenje i navođenje 30N6, pogođeni su gelerima i onesposobljeni.



Koordinate: 46.2778225, 30.5762520

Još jednom se skreće pažnja na udaljenost mete od linije fronta – najbliži ruski položaji na Tendrovskoj ražnji bili su udaljeni 75 km, a „kopno“ u Hersonskoj oblasti više od 100 km.

Ilustracija telegram rybar

Takođe, kada gledate video, možete primetiti skoro istovremeni dolazak dve rakete sa različitim bojevim glavama - visokoeksplozivne fragmentacije i kasete, što je povećalo verovatnoću da pogodi neprijateljsku opremu.

Sve ovo ponovo govori o porastu izviđačko-vatrenih sposobnosti Oružanih snaga Rusije za uništavanje neprijateljskih sistema PVO u oblastima udaljenim od LBS. Što, naravno, utiče na sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da se suprotstave ruskim napadima na kritične ciljeve na teritoriji koju kontroliše kijevski režim.

(Ribar)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?