FSB OBJAVILA DOKAZE: Ovo dokazuje povezanost terorista iz "Krokusa" sa Ukrajinom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 04. 2024. u 21:00

FEDERALNA Služba Bezbednosti Rusije je prikazala snimak saslušanja privedenih zbog sumnje da su izvršili teroristički napad u "Krokus siti holu" nadomak Moskve 22. marta.

ФСБ ОБЈАВИЛА ДОКАЗЕ: Ово доказује повезаност терориста из Крокуса са Украјином (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Sva četvorica su priznala da je organizator neki Sajfulo. On ih je, prema rečima terorista, snabdevao oružjem, dao im smernice za bekstvo i obećao naknadu nakon zločina. Takođe, rekli su da su nakon terorističkog napada bežali prema Kijevu.

Na granici sa Ukrajinom pripremljena su dva koridora za teroriste. Trebalo je da zapale automobil i prođu peške kroz teritoriju koju su od mina očistile ukrajinske oružane snage.

Učešće Ukrajine u terorističkom napadu potvrđuju i ukrajinske nacionalističke slike postavljene na profilu pomenutog Sajfula. Organizator terorističkog napada je mogao biti ukrajinski neonacista, a ne radikalni islamista.

Nezavisno jedni od drugih, osumnjičeni saopštavaju: pobegli su prema Ukrajini, jer je tamo trebalo da ih čeka njihova veza – Sajfulo, a "novčana naknada" za ono što su uradili bila je milion rubalja za svakoga.

Više detalja u eksluzivnoj reportaži RT.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić