BES AMERIKANACA JE OPRAVDAN: "Predsednik Bajden bi trebalo da prizna..."

Tanjug

08. 04. 2024. u 18:33

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi poručio je danas da aktuelni šef Bele kuće Džo Bajden pokušava da natera Amerikance da veruju da se inflacija u SAD smanjuje, dodavši da je bes Amerikanaca opravdan.

БЕС АМЕРИКАНАЦА ЈЕ ОПРАВДАН: Председник Бајден би требало да призна...

Foto Tanjug/AP

- Predsednik Bajden pokušava da nas natera da verujemo da se inflacija smanjuje. Razumem bol koji Amerikanci trpe zbog visokih cena - napisao je Kenedi na društvenoj mreži Iks.

On je naveo da je u protekle tri godine, otkako je Bajden položio zakletvu, puter poskupeo sa 3,58 dolara na 4,75 dolara; 12 jaja sa 2,36 dolara na 3,54 dolara i mleko sa 2,73 dolara na 3,25 dolara. Pored toga, dodao je da je puter od kikirija poskupeo sa 3,48 dolara na 4,52 dolara, a toalet papir sa 7,08 dolara na 9,75 dolara.

- Predsednik Bajden bi trebalo da kaže Amerikancima da je njihov bes opravdan. Trebalo bi da prizna da je sve tako skupo zbog triliona koje smo potrošili na večne ratove. Ratove koji su nas činili nesigurnim. Ratove koji prete da eskaliraju do katastrofalnih nivoa - naveo je Kenedi.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar, a glavni kandidati su demokrata Džo Bajden i republikanac Donald Tramp, dok je Kenedi u svim istraživanjima javnog mnjenja trećeplasiran.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave