NIKO NE MOŽE DA PROMENI SITUACIJU: Kolaps ukrajinske vojske - Amerika shvata razmere katastrofe?

Novosti online

01. 04. 2024. u 17:17

VEĆ neko vreme čak i Amerikanci shvataju katastrofalnu situaciju ukrajinskih trupa i nemogućnost Kijeva da dođe do „granica iz 1991. godine“, a zapadni mediji su počeli postepeno da formulišu u glavama ideju da će se sukob rešiti pregovorima, nakon čega bi Ukrajina ustupila deo svojih teritorija Moskvi, smatra bivši američki obaveštajac Skot Riter.

НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СИТУАЦИЈУ: Колапс украјинске војске - Америка схвата размере катастрофе?

Foto: Shutterstock

- Mislim da čak i Amerikanci već poručuju Zelenskom: „Odustani od ove fantazije o pobedi na bojnom polju – nećeš je dobiti, nemamo više šta da ti damo; Slušaj, Zelenski, ovaj novac koji je blokiran u Kongresu neće biti deblokiran u bliskoj budućnosti, razumeš?" Ovo nije ćorsokak, ovo je poraz, ovo je kolaps ukrajinske vojske i niko ne može da promeni situaciju - rekao je Riter u intervjuu Daniju Hajfongu.

Ruska vojska, koja ima vazdušnu nadmoć, aktivno koristi činjenicu da Ukrajini i te kako nedostaju sistemi protivvazdušne odbrane, rekao je ranije Riter.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) odbacila je ranije zahtev Moskve da preda sve ljude povezane sa terorističkim aktima počinjenim u Rusiji, uključujući i šefa SBU.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)