HAMAS POZDRAVIO MERE MEĐUNARODNOG SUDA IZRAELU: Nadao se naredbi o prekidu vatre

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 03. 2024. u 00:29

HAMAS je večeras pozdravio mere Međunarodnog suda pravde (MSP) izrečene Izraelu, ali je naveo da se nadao da će one uključivati i naredbu o prekidu vatre.

ХАМАС ПОЗДРАВИО МЕРЕ МЕЂУНАРОДНОГ СУДА ИЗРАЕЛУ: Надао се наредби о прекиду ватре

Foto Tanjug/AP

Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je da ta palestinska militantna organizacija pozdravlja mere MSP izrečene Izraelu jer, kako je naveo, zahtevaju kraj humanitarnoj tragediji u Gazi.

-Pozdravljamo bilo koji novi zahtev da se okonča ova humanitarna tragedija u Gazi i posebno u severnom Pojasu Gaze, ali smo se nadali da će sud narediti prekid vatre, kao apsolutno rešenje za sve muke našeg naroda u Gazi, izjavio je Naim, prenosi Rojters.

MSP je ranije danas odredio nove privremene mere Izraelu, naređujući vlastima te zemlje da povećaju obezbeđenje osnovnih humanitarnih sredstava u Gazi.

To uključuje hranu, vodu, gorivo i zaklon od vatre zbog pogoršavajućih životnih uslova Palestinaca, preneo je “Tajms of Izrael”.

-Katastrofalni životni uslovi Palestinaca u Gazi su se dodatno pogoršali, naročito u vidu produžene i rasprostranjene uskraćenosti hrane i ostalih osnovnih potrepština, piše u odluci MSP.

Izraelu je takođe naređeno da podnese izveštaj o primeni ovih mera za mesec dana.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!