"DOĆI ĆE DO DNJEPRA..." Mediji prognoziraju šta će se dogoditi u Ukrajini - Cilj NATO-a neće biti postignut

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 03. 2024. u 08:45

SVAKI pregovori o Ukrajini dovešće do gubitka njene zemlje i stvaranja tampon zone na njenoj teritoriji, piše "Azija tajms", prenose RIA novosti.

ДОЋИ ЋЕ ДО ДЊЕПРА... Медији прогнозирају шта ће се догодити у Украјини - Циљ НАТО-а неће бити постигнут

Foto MO Rusije

"U trenutnoj fazi sukoba, svaki ishod pregovora ostaviće Rusiju sa istočnim regionima Ukrajine, koje je ona već anektirala, a takođe će verovatno dovesti do pojave tampon zone koja bi stigla do istočne obale Dnjepra“, navodi se u članku.

Autor članka je takođe primetio da cilj NATO-a da ostvari pobedu Ukrajine na bojnom polju neće biti postignut, jer su Oružane snage Ukrajine skoro potpuno iscrpljene od trupa i municije, a ruske snage imaju sve što im je potrebno da pobede Ukrajince.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog. Kremlj je ranije saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac, da je za Rusiju apsolutni prioritet postizanje ciljeva specijalne operacije, što je trenutno moguće samo vojnim putem.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, u intervjuu novinaru Dmitriju Kiseljevu, rekao da ruska strana neće pregovarati sa Kijevom samo zato što neprijatelj, kome ponestaje municije, želi da napravi pauzu da se ponovo naoruža. Putin je naglasio da Rusija ne veruje Zapadu i da će zahtevati pismene garancije bezbednosti.

 

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!