"SPREMNI SMO DA JAČAMO SARADNJU SA RUSIJOM" Orban čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

21. 03. 2024. u 17:17

MAĐARSKI premijer Viktor Orban uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem mu čestita reizbor, saopštio je portparol mađarskog premijera Bertalan Havaši.

СПРЕМНИ СМО ДА ЈАЧАМО САРАДЊУ СА РУСИЈОМ Орбан честитао Путину победу на председничким изборима

Foto: EPA/ Zoltan Mathe

Orban je u pismu upućenom Putinu izrazio zadovoljstvo zbog toga što je saradnja Mađarske i Rusije zasnovana na "uzajamnom poštovanju koje omogućava diskusiju o važnim pitanjima, čak i u aktuelnoj teškoj geopolitičkoj situaciji", prenosi MTI.

Kako je istakao, Mađarska je na strani mira i uverena je da je "održavanje dijaloga ključan uslov za uspostavljanje najbržeg mogućeg mira".

Orban je preneo Putinu i da je Mađarska spremna da jača saradnju sa Rusijom u oblastima koje nisu ograničene međunarodnim pravom, rekao je Havaši.

Centralna izborna komisija Rusije saopštila je danas zvanične rezultate predsedničkih izbora u Rusiji održanih od 15. do 17. marta, prema kojima je Vladimir Putin osvojio 87,28 odsto glasova.

 

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI - Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024