PROVOKACIJA NA RAČUN KIM DŽONG UNA ILI? Vojske SAD i Južne Koreje "na delu" (FOTO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 03. 2024. u 10:33

JUŽNA Koreja i SAD izvode vežbe prelaska reke u blizini granice sa Severnom Korejom, kako bi poboljšale interoperabilnost svojih trupa, saopštila je danas južnokorejska vojska.

ПРОВОКАЦИЈА НА РАЧУН КИМ ЏОНГ УНА ИЛИ? Војске САД и Јужне Кореје на делу (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

U dvonedeljnoj vežbi na reci Imdžin u pograničnom gradu Padžu, koji se nalazi 37 kilometara severno od Seula, od 11. marta učestvuje oko 470 ljudi i veći broj sredstava, uključujući helikoptere CH-47D Činuk i AH-64E Apač i tenkove K1E1, saopštila je vojska, prenosi Jonhap.

Severna Koreja je 18. marta izvela vežbu gađanja iz višecevnih raketnih sistema izuzetno velikog kalibra, a vežbe je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong Un.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: PODKAST "NIJE SAMO NASLOV" - Nemanja Starović: Američko društvo je podvojeno više nego ikada pre

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!