PUTINOV TRIJUMF PODELIO VLADU U RIMU: Predsednik i premijerka Italije nisu čestitali lideru Rusije peti mandat

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

20. 03. 2024. u 22:40

NIJE uobičajeno, ali iz Kvirinala, palate predsednika Republike Italije, posle ubedljive pobede Vladimira Putina na izborima u Rusiji, iz Rima nije upućeno nikakvo pismo.

ПУТИНОВ ТРИЈУМФ ПОДЕЛИО ВЛАДУ У РИМУ: Председник и премијерка Италије нису честитали лидеру Русије пети мандат

Foto EPA

Ali, potpredsednik vlade desnog centra i ministar infrastrukture, lider Lige Mateo Salvini čestitao je starom prijatelju Putinu:

- Ljudi koji glasaju uvek su u pravu. Bili su izbori i prihvatamo rezultat glasanja ruskih građana, nadamo se da će 2024. biti godina mira. Zabrinjava me što neki evropski lideri govore o vojnicima koji treba da idu da se bore - rekao je Salvini.

Odgovarajući na potonje ogromne polemika zbog ove izjave, lider Lige ne odustaje. Naprotiv, on objašnjava da se "u Rusiji glasalo, ne treba da dajemo pozitivno ili negativno mišljenje o rezultatu, već da ga uzmemo u obzir i radimo, nadam se svi zajedno, na okončavanju rata i povratku mira".

Ne misli, međutim, tako drugi potpredsednik vlade, ministar spoljnih poslova Antonio Tajani:

- Izbore su karakterisali snažan pritisak i nasilje, Navaljni je isključen ubistvom, videli smo na biračkim mestima vojnike, ne čini mi se da su to bili izbori koji poštuju kriterijume kako se to čini kod nas. Izbori nisu bili ni slobodni ni regularni - ocenio je Tajani.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!