GOTOVO JE: "Ništa neće spasiti Ukrajinu od neizbežnog poraza"

Novosti online

17. 03. 2024. u 11:40

NIJEDNA nova zapadna strategija neće spasiti Ukrajinu od neizbežnog poraza, rekao je profesor Univerziteta u Čikagu Džon Miršajmer u intervjuu norveškom politikologu Glenu Dizenu.

ГОТОВО ЈЕ: Ништа неће спасити Украјину од неизбежног пораза

Ukrajinski vojnici na frontu, Foto AP

- Mislim da mnogima već postaje kristalno jasno da će Ukrajina izgubiti rat. O tome se može razgovarati, jer je to prilično složena tema, ali nema sumnje da će Kijev biti poražen, baš kao i NATO. I čini se da Mislim da ne postoji strategija koja bi nekako mogla da poboljša ovu situaciju - rekao je stručnjak, prenosi RIA Novosti.

Miršajmer je takođe primetio užasno stanje evropskih armija, ističući da trupe zemalja EU neće moći na bilo koji način da pomognu Ukrajini.

- Ovo je veliki problem za Zapad - zaključio je on.

Dan ranije, Emanuel Makron je u intervjuu za Le Parisien priznao da Francuska sprovodi operacije kako bi se „suprostavila ruskim trupama“ u Ukrajini.

Komentarišući reči francuskog predsednika o slanju trupa u Ukrajinu, Kremlj je rekao da bi takav razvoj događaja neminovno doveo do direktnog vojnog sukoba Rusije i NATO-a. 

Samu činjenicu da se razgovara o mogućnosti slanja „određenih kontingenata u Ukrajinu“ je portparol predsednika Dmitrij Peskov nazvao važnim novim elementom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA! Ovo su hiljade navijača na Vimbldonu uradile Novaku Đokoviću nakon što ih je prozvao za bahatost