ŠOLC O AFERI PRISLUŠKIVANJA BUNDESVERA: Poverenje između saveznika nije narušeno

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 03. 2024. u 17:24

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc smatra da je poverenje između Nemačke i njenih saveznika toliko dobar da im skandal sa prisluškivanjem oficira Bundesvera nije naneo štetu.

ШОЛЦ О АФЕРИ ПРИСЛУШКИВАЊА БУНДЕСВЕРА: Поверење између савезника није нарушено

Foto: Profimedia

-Uveren sam da je poverenje između Nemačke i njenih saveznika i prijatelja toliko snažno da ono što se desilo neće uticati na to poverenje, rekao je Šolc na konferenciji za medije sa šefovima saveznih zemalja, odgovarajući na pitanje koliku je štetu odnosima sa drugim državama nanelo presretanje razgovora nemačkih oficira o raketama „taurus“.

Situacija oko curenja sadržaja razgovora nemačke vojske, tokom kojeg se razgovaralo o mogućnosti napada na Krimski most raketama Taurus, ukazuje na umešanost Berlina u sukob u Ukrajini i poklapa se sa agresivnom retorikom koja se čuje u Nemačkoj prema Rusiji, rekao je ruski ambasador u Nemačkoj Sergej Nečajev.

-[Smatram situaciju oko curenja] još jednim dokazom bliskog učešća Berlina u ukrajinskom sukobu. Pogotovo što se ova tema poklapa sa izuzetno agresivnom militarističkom retorikom koja se čuje u Nemačkoj na visokom političkom nivou, rekao je diplomata.

-Mislim na javne pozive nekih političara da pripreme Bundesver i nemačko društvo za rat sa Rusijom, da prebace vojne operacije na teritoriju naše zemlje, da udare na ruska ministarstva i infrastrukturu, objasnio je Nečajev.

On je naglasio da je ovo što se dešava „izuzetno alarmantan signal“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)