VOJNI AVION MORAO PRINUDNO DA SLETI: Haos na aerodromu, alarmirane vatrogasne jedinice

Novosti online

06. 03. 2024. u 14:45

VELIKI alarm na aerodromu u Štutgartu. Lovački avion "jurofajter" morao je prinudno da sleti u sredu ujutru. Pozvane su sve vatrogasne jedinice u okolini.

ВОЈНИ АВИОН МОРАО ПРИНУДНО ДА СЛЕТИ: Хаос на аеродрому, алармиране ватрогасне јединице

Foto: Tanjug/AP

Dva aviona Luftvafea poletela su iz Nojburga na Donau (Bavarska) na trenažni let, ali se aktivirao alarm. Mlaznjak „Zapata 2” je u 11.22 neplanirano sleteo u Štutgart – okružen sa desetak vozila vatrogasne i spasilačke službe.

Drugi avion iz odreda „Zapata 1” je pratio prilaz sletanju, ali nije sleteo. U Bavarsku se vratio sam. Piloti su prethodno napravili dve petlje iznad aerodroma pre nego što je sve bilo pripremljeno za prinudno sletanje.

- Jurofajter je imao tehničkih problema. Međutim, mlaznjak je bezbedno sleteo. Sada tim tehničara iz vazduhoplovne baze Nojburg treba da proceni štetu na lovcu-bombarderu vrednom 130 miliona evra, rekao je portparol Luftvafea za Bild.

Zbog vanredne situacije, plan leta na aerodromu Štutgart bio je donekle izmešan. Sada se sve vratilo u normalu.

(Bild)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe