TRAMP POBEĐUJE I KAD GUBI: Niki Hejli nema čemu da se nada

Novosti online

04. 03. 2024. u 20:00

POBEDA ambasadorke pri UN Niki Hejli na predizbornim izborima u Distriktu Vašington je simbolična i neće promeniti opšti tok izborne trke u SAD. Štaviše, to može biti od koristi predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu, rekao je američki politikolog Malek Dudakov u razgovoru za "Izvestiju".

ТРАМП ПОБЕЂУЈЕ И КАД ГУБИ: Ники Хејли нема чему да се нада

Foto: EPA

- Za Hejli je ovo više simbolična pobeda, jer je pre toga izgubila u sedam država. I morate da shvatite da ona nema šansi - rekao je on.

Politikolog takođe smatra da Tramp taj poraz može da iskoristi ako se u budućoj izbornoj kampanji fokusira na to da ga se politička elita plaši. Prethodno je bivši lider Sjedinjenih Država obećao masovnu deportaciju ilegalnih migranata i čistke u redovima vlade i obaveštajnih službi.

- Tako može da pokaže da ga vašingtonski establišment mrzi zato što se plaši, a to bi čak moglo nekako da odjekne kod glasača koji su takođe nezadovoljni nivoom odlučivanja u američkoj prestonici - objasnio je Dudakov.

Osim toga, ovaj distrikt tradicionalno veoma je naklonjen Demokratskoj partiji, a u gradu Vašingtonu postoji samo 23.000 registrovanih pristalica Republikanske partije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)