UNIŠTEN JOŠ JEDAN NASAMS: Ukrajina gubi sve više PVO sistema (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 02. 2024. u 19:11

RUSKA vojska u zoni SVO uništila je još jedan lanser sistema PVO srednjeg dometa NASAMS ukrajinske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

УНИШТЕН ЈОШ ЈЕДАН НАСАМС: Украјина губи све више ПВО система (ВИДЕО)

Foto Tviter forsvarsmakten.se

-Pogođen je lanser sistema PVO NASAMS norveške proizvodnje, kao i ljudstvo i vojna oprema Oružanih snaga Ukrajine u 107 rejona, navodi se u saopštenju.

Ubrzo se pojavio i snimak na kome se može videti trenutak udara, eksplozija i sekundarne detonacije municije norveškog sistema, što potvrđuje da je reč o pravom naoružanju, a ne o mamcu.

Takođe, pojavile su se informacije da su ruske snage za uništavanje NASAMS-a koristile taktičku balističku raketu 9M723 mobilnog raketnog kompleksa "iskander-m" dometa do 415 km.

NASAMS je pogođen u Zaporoškoj oblasti u selu Mališevka, severozapadno od grada Zaporožja, na više od 50 kilometara udaljenosti od prve linije fronta.

Pretpostavlja se da je norveški sistem PVO tu bio raspoređen kako bi čuvao vazdušni prostor iznad aerodroma Širokoje, kog su povremeno koristili piloti ukrajinskih helikoptera Mi-24 za popravku nakon dejstva u oblasti Tokmaka, i deo puta N-08 kog su ukrajinske snage koristile za snabdevanje.

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)