OVO JE PLAN EVAKUACIJE PALESTINSKIH CIVILA: Stižu upozorenja na moguću novu humanitarnu katastrofu

Novosti online

26. 02. 2024. u 07:43 >> 07:44

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) predstavile su ratnom kabinetu plan o evakuaciji palestinskih civila iz borbenih zona u južnom palestinskom gradu u Pojasu Gaze, Rafi, kao i operativnu strategiju za naredne korake, saopšteno je iz kancelarije premijera Benjamina Netanjahua.

ОВО ЈЕ ПЛАН ЕВАКУАЦИЈЕ ПАЛЕСТИНСКИХ ЦИВИЛА: Стижу упозорења на могућу нову хуманитарну катастрофу

Tanjug

Vojska je "predstavila ratnom kabinetu plan za evakuaciju stanovništva iz zona borbi u Gazi, zajedno sa predstojećim operativnim planom", navodi se u saopštenju od nedelje uveče.

Dodaje se da je vlada odobrila isporuku humanitarne pomoći Gazi "na način na koji će se sprečiti pljačkanje koje se dogodilo na severu Pojasa Gaze, ali i u ostalim oblastima", preneo je Tajms of Izrael.

Izrael nastavlja sa planovima za pokretanje vojne ofanzive u Rafi, koju smatra poslednjim uporištem Hamasa u Pojasu Gaze, gde se, takođe, nalazi više od 1,2 miliona raseljenih Palestinaca, koji su već pobegli od izraelskih napada na severu palestinske enklave.

Humanitarne grupe upozorile su na potencijalnu novu humanitarnu katastrofu jer je Rafa glavna ulazna tačka za dostavljanje pomoći, a SAD i ostali saveznici su poručili Izraelu da mora da izbegne nanošenje štete civilima.

BONUS VIDEO: DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!