LAVROVA OSTAVILI BEZ GORIVA: Odbili da natoče kerozin u letelicu ruske vlade - Neviđeni skandal na turneji kroz Latinsku Ameriku

Novosti onlajn

23. 02. 2024. u 09:20

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doživeo je neviđen skandal tokom latinoameričke turneje.

ЛАВРОВА ОСТАВИЛИ БЕЗ ГОРИВА: Одбили да наточе керозин у летелицу руске владе - Невиђени скандал на турнеји кроз Латинску Америку

Foto: AP

Lavrov je nakon posete Kubi i Venecueli, podsetimo, došao na ministarski sastanak G20 u Brazilu, međutim, diplomatsku posetu obeležio je veliki skandal, prenosi Moskou tajms.

Portal Aerotelegraf navodi da je operater aerodromskih usluga u Rio de Žaneiru odbio da ruskom Il-96 dopuni kerozin. Kompanija Vibra energija navodi da je takva odluka doneta zbog američkih sankcija koje zabranjuju usluge letelicama ruske vlade.

Lavrov, koji je hteo da otputuje u Braziliju na sastanak sa predsednikom zemlje Luizom Inasijom da Silvom, potom je hteo da se vrati u Moskvu, a razmatrana je mogućnost da se letelica napuni gorivom kerozinom brazilskog vazduhoplovstva. Međutim, taj plan nije uspeo, piše Aerotelegraf, a prema zvaničnoj verziji, vojska nije imala dovoljno goriva.

Lavrov je potom morao da odleti u glavni grad Brazila kao saputnik u avionu ministra spoljnih poslova Maura Vieire.

Šef diplomatije Rusije uoči dolaska u Latinsku Ameriku ponovio je stav da su pokušaji da se izoluje Rusija propali i još jednom optužio SAD da stvaraju haos u svetu.

Lavrov je u Venecueli predložio da dve zemlje zajedno "traže pravdu" povodom konfiskacije imovine, a na Kubi je najavio novi ruski kredit za tu zemlju.

(Kurir)

BONUS VIDEO

U iščekivanju Asanža

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama