RUSIJA OŠTRO ODGOVORILA AMERICI POVODOM SMRTI NAVALJNOG: Iz Moskve im poručili samo jedno

Милица Шкорић
Milica Škorić

16. 02. 2024. u 16:23

MINISTARSTVO spoljnih poslova Rusije pozvalo je SAD da pokažu uzdržanost povodom reakcija na smrt Alekseja Navaljnog i da sačekaju rezultate veštačenja.

РУСИЈА ОШТРО ОДГОВОРИЛА АМЕРИЦИ ПОВОДОМ СМРТИ НАВАЉНОГ: Из Москве им поручили само једно

Foto EPA

- Zanimljivo je zašto je za Belu kuću i Stejt department smrt ruskog državljanina u ruskom zatvoru mnogo važnija i strašnija nego smrt američkog državljanina, novinara Gonzala Lire koji je mučen do smrti u ukrajinskom zatvoru? Umesto neosnovanih optužbi, trebalo bi pokazati uzdržanost i sačekati zvanične rezultate forenzičke analize - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova na Telegramu.

Ruska strana konstatuje da je smrt čoveka – uvek tragedija.

Aleksej Navaljni preminuo je u popravnom zatvoru br. 3 u Jamalo-Neneckom autonomnom okrugu, saopštila je regionalna uprava Federalne službe za izvršenje kazni. U saopštenju se navodi da se zatvorenik Aleksej Navaljni nakon šetnje osetio loše i praktično odmah onesvestio.

Kremlj je saopštio da Federalna služba za sprovođenje zatvorskih kazni vrši sve potrebne provere u skladu sa postojećom procedurom.

Inače, u januaru je saopšteno da je u ukrajinskom zatvoru umro bloger Gonzalo Lira koji je imao državljanstvo SAD i Čilea. O njegovoj smrti izvestio je američki novinar Taker Karlson, a to je kasnije potvrdio i Stejt department. Karlson je pisao da je Lira „mučen u ukrajinskom zatvoru od jula“ zbog toga što je kritikovao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)