U IZRAELSKOM NAPADU UBIJENO 13 LJUDI: Među poginulima ima žena i dece (FOTO)

Novosti online

08. 02. 2024. u 14:44

U IZRAELSKIM napadima na grad Rafa u južnoj Gazi, koji se dogodio tokom noći, pogođene su dve kuće i ubijeno je najmanje 13 osoba, javlja AP.

У ИЗРАЕЛСКОМ НАПАДУ УБИЈЕНО 13 ЉУДИ: Међу погинулима  има жена и деце (ФОТО)

Foto: Tanjug

Među ubijenima u vazdušnim napadima su dve žene i petoro dece, saopštila je Kuvajtska bolnica.

Broj Palestinaca ubijenih u izraelskim napadima na Pojas Gaze premašio je 27.800, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u toj enklavi.

Ministarstvo je istaklo da je samo u protekla 24 sata u napadima Izraela u Gazi poginulo 130, a ranjeno 170 ljudi, piše TASS.

Foto: Tanjug

 
 

Generalni sekretar UN Antonio Guteres rekao je u sredu da bi ulazak izraelske vojske u Rafu "pojačalo ono što je već humanitarna noćna mora sa neopisivim regionalnim posledicama".

U Rafu je pred izraelskim napadima pobeglo gotovo pola stanovništva Gaze i u tom gradu, gde je nekada živelo 280.000 ljudi, sada se nalazi milion.

Gardijan navodi da se oni koji su pobegli u pogranični grad suočavaju sa zastrašujućim izborom: ostati u prenaseljenoj Rafi i čekati napad ili rizikovati povratak na sever enklave kroz oblasti gde se vode intenzivne borbe.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu u sredu je odbio predlog o prekidu vatre, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug

Netanjahu je na konferenciji za štampu rekao da pregovori sa Hamasom "ne vode nikuda", a uslove koje je ta militantna palestinska organizacija postavila u svom predlogu opisao je kao "bizarne".

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave