OVE RAKETE SU NEUHVATLJIVE ZA UKRAJINSKU PVO: Krstareće projektile H-22 i dalje niko nije oborio! (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 02. 2024. u 21:05

MASOVNI raketni napad koji je izvela ruska avijacija u sredu rano ujutro na ciljeve širom Ukrajine ukazao je na neke zanimljive detalje što se tiče obaranja raketa.

ОВЕ РАКЕТЕ СУ НЕУХВАТЉИВЕ ЗА УКРАЈИНСКУ ПВО: Крстареће пројектиле Х-22 и даље нико није оборио! (ВИДЕО)

Foto Vikipedija/D-Kur

Svedoci smo bili maja 2023. čestih natpisa da je oboreno osam, pa 16 pa 20 Kinžala, da bi sa protokom vremena na mala vrata se pojavila jedna informacija, da u napadima koje Rusija izvodi na Ukrajinu od oktobra 2022. godine nije oborena nijedna krstareća raketa H-22.

Inače radi se o raketi koja ima brzinu od 4 maha i bojevu glavu težine 950 kilograma, a koju do tri rakete nosi bombarder dugog doleta Tupoljev TU-22M3.

Prema poslednjim ukrajinskim informacija bombarderi TU-22M3 napad su izveli iz dva pravca iz Kruske oblasti i zone Sevastopolja.

Iz zone Sevastopolja sa dve rakete H-22 pogođen je Nikolajev. Ukrajina tvrdi da su projektili pogodili jedno stambeno naselje koje je sravnjeno sa zemljom.

I sami Ukrajinci priznaju da su ov najrazornije rakete, ali daleko da su neprecizne s obzirom da su sa njima pogođeni bili svi ciljevi, a presretanje raketa nad gradom uvek je dovodilo do civilnih žrtava.

 

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!