APOKALIPSA: Medvedev saopštio kada će nastupiti kraj sveta

Novosti online

07. 02. 2024. u 10:59

RAT sa NATO-om, koji Rusiji nije potreban, ali o kome pričaju lideri zemalja alijanse, neće se voditi po scenariju specijalne vojne operacije – odgovor Rusije će biti asimetričan, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

АПОКАЛИПСА: Медведев саопштио када ће наступити крај света

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je na svojoj Telegram stranici napisao da „šefovi zemalja NATO-a poručuju da „moramo biti spremni za rat sa Rusijom”.

- Iako je Rusija više puta govorila da ne planira sukob sa zemljama NATO-a i EU, nastavlja se krajnje opasno ćaskanje o ovoj temi - napominje Medvedev.

- Ako se, ne daj Bože, desi takav rat, onda neće ići po scenariju SVO. Neće se voditi u rovovima artiljerijom, oklopnim vozilima, dronovima i opremom za elektronsko ratovanje - piše zamenik predsednika Saveta bezbednosti.

Podsetio je da je „NATO ogroman vojni blok, stanovništvo zemalja Alijanse broji skoro milijardu ljudi, a njihov ukupan vojni budžet može da dostigne jedan i po bilion dolara“.

- Stoga, zbog neuporedivosti naših vojnih potencijala, jednostavno nećemo imati izbora. Odgovor će biti asimetričan. Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristiće se balističke i krstareće rakete sa specijalnim bojevim glavama. To sadrže naše vojne doktrine i svima je dobro poznato. To će i biti ta ozloglašena apokalipsa. Kraj svega - rekao je Medvedev.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)