MASK PREMEŠTA TESLU IZ DELAVERA U TEKSAS: Sud poništio odluku o isplati nadoknade direktoru Tesle

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 02. 2024. u 17:46

IZVRŠNI direktor kompanije Tesla Ilon Mask izjavio je danas da će ta kompanija odmah pokrenuti glasanje akcionara o premeštaju firme iz američke savezne države Delaver u Teksas, zbog odluke suda u Delaveru da poništi Teslinu isplatu Masku iznosa u vrednosti oko 56 milijardi dolara, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

МАСК ПРЕМЕШТА ТЕСЛУ ИЗ ДЕЛАВЕРА У ТЕКСАС: Суд поништио одлуку о исплати надокнаде директору Тесле

Tanjug

-Nikada ne otvarajte svoju kompaniju u državi Delaver, objavio Mask na društvenim mrežama nakon presude.

Kompanija Tesla je u 2018. godini nepravedno isplatila pomenutu sumu svom izvršnom direktoru, odlučio je sud u američkoj saveznoj državi Delaver navodeći da je u pitanju "neshvatljiva suma" koja je nepravedna prema akcionarima, preneo je BBC.

Presuda znači da Mask ne može da zadrži pomenuti paket obeštećenja, ali i dalje ima pravo da uloži žalbu na presudu, prenosi Teh kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je u obrazloženju presude napisala da je firma Tesla "snosila teret dokazivanja da je plan kompenzacije pravičan", ali da nije uspela da ubedi sud da je pomenuta nadoknada adekvatna.

Direktori Tesle su tokom suđenja tvrdili da je firma isplatila Masku visoku svotu da bi osigurala da jedan od najdinamičnijih svetskih preduzetnika bude i nadalje posvećen kompaniji, prenosi Bi-Bi-Si.

Sudija Mekormik je, ipak, navela da Tesla i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja i da je sam Mask imao "snažne veze" sa osobama koje su bila zadužene da pregovaraju u ime Tesle.

Akcije Tesle su nedavno pale na berzi nakon što je kompanija objavila razočaravajuće rezultate za četvrti kvartal 2023. godine.

Delaver je jedno od najatraktivnijih mesta na svetu za kompanije svih vrsta i veličina zbog povoljnih zakona i poreskih uslova, prenosi Si-En-En (CNN).

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024