ŽESTOKA BITKA NA CRNOM MORU: Ruska korveta u sukobu sa ukrajinskim pomorskim dronovima! (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 02. 2024. u 17:25

UKRAJINSKA vojna obaveštajna služba GUR objavila je snimak na kome se vidi žestoki okršaj raketne korvete “Ivanovec” klase Project 1241 Molnja (NATO klasifikacija Tarantul) Crnomorske flote i površinskih autonomnih plovila.

ЖЕСТОКА БИТКА НА ЦРНОМ МОРУ: Руска корвета у сукобу са украјинским поморским дроновима! (ВИДЕО)

Foto pritnskrin jutjub MO Rusije

Kako je navedeno napad se dogodio u noći 31. januara na 1. februar 2024. godine, kada su pripadnici specijalne jedinice „Grupa 13” Glavne obaveštajne uprave MO Ukrajine uništili na moru raketni čamac „Ivanovec” Crnomorske flote Rusije.

Kako je navedeno do okršaja je došlo nedaleko od Sevastopolja, a na snimku koji je objavila ukrajinska vojna obaveštajna služba GUR vidi se nekoliko plovila koje najpre po sistemu “Vučijeg čopora” kruže oko ruske raketne korvete Crnomorske flote i trenutak kada počinje okršaj posade broda i besposadnih autonomnih površinskih plovila, da bi onda usledio snimak eksplozije.

Na snimku se vidi da je prvi pomorski dron probio rupu u trupu, a zatim je drugi dron udario u tu istu rupu, a onda je i treći dron udario u zadnji deo broda.

Ukrajinski izvori su prvo tvrdili da je raketna korveta potponula, zatim da je oštećena, a šta se zapravo desilo za sada nije poznato.

“Ivanovec” je dobio nekoliko direktnih pogodaka, uključujući i područje gde su se nalazile protivbrodske rakete P-270 Moskit, što je dovelo do njihove detonacije i potpunog potonuća broda.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)