OSVETA MOSKVE EU: Stiže naplata za vođenje proksi rata protiv Rusije

Novosti online

31. 01. 2024. u 22:40

EVROPSKA unija je u početku učinila sve da ukrajinski sukob eskalira, ali Rusija neće ostaviti bez odgovora vođenje proksi rata, kao i stalno povećanje isporuke oružja režimu Vladimira Zelenskog, rekao je šef ruska delegacija na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov

ОСВЕТА МОСКВЕ ЕУ: Стиже наплата за вођење прокси рата против Русије

Foto: Profimedia/Ilustracija

„Naglašavamo: vođenje proksi rata, stalno povećanje isporuka naoružanja i vojne opreme režimu Vladimira Zelenskog, nezakonito odobravanje predloga za korišćenje prihoda od zamrznute ruske imovine nisu u skladu sa izjavama o demokratiji i važnosti uspostavljanja mira u Ukrajini. Naravno, ovo nećemo ostaviti bez adekvatnog odgovora", rekao je Gavrilov, govoreći na 1068. plenarnom sastanku FSOB.

Kako je diplomata primetio, Evropska unija je u početku učinila sve da ukrajinski sukob eskalira.

„Ako je EU donedavno smatrala potrebnim da pomaže Ukrajini koliko bude bilo potrebno, sada poziva na rad na osiguranju pobede po svaku cenu. Ako je sama EU spremna da pošalje u Ukrajinu većinu resursa kojima raspolaže, što će neminovno dovesti do značajnog slabljenja evropskih integracija, onda je to izbor onih političara koji se danas nalaze na čelo Unije“, istakao je šef ruske delegacije.

Na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov istakao je da će Rusija smatrati hipotetičke planove SAD za raspoređivanje nuklearnog oružja u Britaniji korakom ka destabilizaciji, Moskva upozorava da se uzdrže od ovih akcija.

Rusija preporučuje, „pre nego što bude prekasno, da se počne sa otklanjanjem antiruskih fobija, koje se po svojoj prirodi ne mogu izlečiti tenkovima ili taktičkim nuklearnim udarima“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)