"POTISKIVAĆEMO IH NAZAD" Žestoke Putinove reči za nesanicu vlasti u Kijevu

Novosti online

31. 01. 2024. u 16:31

DEMILITARIZOVANA linija sa Ukrajinom treba da osigura bezbednost teritorije Ruske Federacije od dalekometnog naoružanja, zapadne proizvodnje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПОТИСКИВАЋЕМО ИХ НАЗАД Жестоке Путинове речи за несаницу власти у Кијеву

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

„Ova linija treba da bude na tolikoj udaljenosti od naše teritorije da bi osigurala bezbednost od dalekometnih oruđa, pre svega strane proizvodnje, koje ukrajinske vlasti koriste za granatiranje gradova“, rekao je Putin na sastanku sa članovima Izbornog štaba.

Prema njegovim rečima, ruske jedinice su angažovane na „potiskivanju neprijatelja od vitalnih naselja Ruske Federacije“.

"To ćemo i uraditi. I to je glavni motiv naših momaka koji se bore i rizikuju svoje živote - da brane otadžbinu, da štite svoj narod. Potiskivaćemo ih nazad", rekao je Putin.

Kako je istakao, Avdejevka je jedna od najvažnijih oblasti u kojoj se trenutno vode borbe. Trenutno, ruska vojska kontroliše deo ovog strateškog gradića u DNR.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja